Foto: iStock
Vjerujemo da ste ovaj članak otvorili s jednom obrvom u zraku...
povezane vijesti
Vjerujemo da ste ovaj članak otvorili s jednom obrvom u zraku, no vjerujte, ovo neće biti “slatki rižoto”!
Rižoto od jagoda priznajemo, neobičan je spoj na prvu, ali nećete znati o čemu pričamo dok ga ne isprobate sami. Svjež, ukusan i vrlo jednostavan za napraviti, ne nalazi se bez razloga već dugo vremena u talijanskim kuharicama.
U nastavku donosimo recept!
Sastojci
- 320 g riže carnaroli
- 60 g bijelog vina
- 900 g povrtnog temeljca
- 1 ljutika
- 20 g maslinova ulja
- 40 g maslaca
- 80 g tvrdog kozjeg sira
- 250 g jagoda
- sol
Priprema
Ukoliko nemate povrtni temeljac, pripremite ga. U litri vode skuhati mrkvu, malo korijena celera, jednu rajčicu i jednu kapulu. Kada je temeljac gotov krenite s pripremom rižota. Na maslinovom ulju popržiti nasjeckanu ljutiku, a nakon 5 minuta dodati rižu.
Treba je »tostirati« od 2 do 3 minute, a zatim podliti bijelim vinom. Kada alkohol ispari postupno dodati povrtni temeljac. Svaki put treba pričekati da riža upije tekućinu, a tek onda dodati još. Pratiti upute za duljinu kuhanja na pakiranju.
Dok se riža kuha, jagode narezati na komadiće. Kada je riža gotova, dodati maslac i naribani kozji sir, mantekirati te na kraju umiješati jagode. Poslužiti odmah.