Foto: iStock
Možda je malo nekonvencionalno, ali ovaj recept definitivno zvuči obećavajuće!
povezane vijesti
Jeste li rižoto ikada radili u pećnici? Možda je malo nekonvencionalno, ali ovaj recept definitivno zvuči obećavajuće!
Samo zamislite zlatnu i hrskavu koricu i okuse pečenih cherry rajčica, mozzarelle i svježeg bosiljka…
Za prste polizati, a recept prenosimo u nastavku!
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 glavica luka
- 300 g riže
- 100 ml bijelog vina
- 750 ml temeljca od povrća
- 100 g cherry rajčica
- šaka listova bosiljka
- 25 g parmezana
- 150 g mozzarelle
- 25 g suhih krušnih mrvica
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 °C (ili 180 °C na programu s ventilatorom) i pustite da se ugrije.
Za to vrijeme, zagrijte jednu žlicu maslinovog ulja u tavi te na njega bacite sitno nasjeckani luk te pirjajte na laganoj vatri 8-10 minuta. Nakon ubacite na luk rižu i dobro promiješajte. Prelijte vinom i kuhajte 2 minute dok se ne upije.
Potom ružu prelijte vrućim temeljcem i brzo promiješajte, a zatim sve prebacite u vatrostalnu posudu i stavite u pećnicu te pecite 10 minuta.
Nakon 10 minuta izvadite rižu i u nju umiješajte rajčice, bosiljak, polovicu parmezana i začina po ukusu. Grubo poravnajte stražnjom stranom žlice, a zatim komadiće mozzarelle ravnomjerno uglavite u rižu.
Pospite krušnim mrvicama i preostalim parmezanom te pokapajte ostatkom maslinovog ulja. Vratite jelo u pećnicu i sve pecite još 10-15 minuta dok se riža ne skuha.
Ostavite da odstoji nekoliko minuta a potom uživajte u ukusnom rižotu!