Foto: Pixabay
Kreativna i hranjiva opcija uz koju ćete zaboraviti na kupovinu hladne slastice
povezane vijesti
Sladoled će se napraviti brže i sigurnije ako se sastojci koji će se koristiti prije upotrebe stave u hladnjak.
Sastojci:
- 250 grama svježih jagoda
- 150 mililitara vode
- 80 grama svijetlo smeđeg šećera
Priprema: Operite i očistite jagode.
Narežite ih ili podijelite barem na pola.
Stavite ih u posudu blendera i miksajte, prvo malo po malo dodavajući hladnu vodu, a na kraju šećer, nastojeći da dobijete što homogeniju smjesu.
U ovom trenutku možete staviti smjesu u aparat za sladoled i raditi s njim navedeno vrijeme.
Za voćne sladolede preporučljivo je slijediti program “sorbet”, ako je dostupan.
Tko nema na raspolaganju aparat za sladoled, može probati sastojke pomiješati blenderom i dobivenu smjesu uliti u posudu prikladnu za zamrzavanje.
Sladoled je potrebno svakih pola sata snažno promiješati žlicom, kako se ne bi stvorile kocke leda.