Slasni 'paketići'

Recept za šparoge u lisnatom tijestu sa pršutom: ne moramo ni pisati koliko je to ukusno

Life

Foto: iStock

Foto: iStock

Možete ih poslužiti kao predjelo ili za užinu

Jedna od velikih prednosti lisnatog tijesta je jednostavnost pripreme jela, no ako ga još niste spojili sa šparogama, propuštate harmoniju okusa!


Donosimo recept za ‘paketiće’ od lisnatog tijesta punjene šparogama i pršutom koje možete poslužiti kao predjelo ili za užinu.


Sastojci


  • 1 vezica šparoga (ili 350-500 g podrezanih krajeva)
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • paket smrznutog lisnatog tijesta
  • 200 g tvrđeg sira (primjerice švicarskog)
  • 12 kriški pršuta
  • 1 jaje
  • sol i papar po ukusu

Postupak


Na pobrašnjenoj površini razvaljajte lisnato tijesto u veliki pravokutnik, otprilike dvostruko veći od onog iz pakovanja te ga izrežite na šest kvadrata. Obično se u paketu nalaze dva komada lisnatog tijesta, pa postupak ponovite na svakom, što znači da na kraju trebate imati 12 kvadrata.


Šparoge pospite maslinovim uljem i začinite solju i paprom.


Za izradu ‘paketića’, u sredinu kvadrata postavite krišku pršuta (kojeg, kako ne bi virio van tijesta možete presavinuti na pola), te na pršut dijagonalno položite nekoliko stabljika šparoga i žlicu, dvije naribanog sira.


Dva suprotna kuta kvadrata lisnatog tijesta omotajte oko šparoga kao da su zagrljene tijestom te ih pritisnite kako se pri pečenju ne bi otvorile.


Lisnato tijesto premažite s jajima i po želji pospite s još soli i papra. Paketiće pecite dok lisnato tijesto ne postane zlatno i napuhano, oko 12-15 minuta. Dobar tek!