FOTO: iStock
Jednostavno i hranjivo
povezane vijesti
Toliko ste gladni da vam krulji želudac i treba vam nešto ukusno što će baš svakoga zasititi?
Onda je ovaj izdašan složenac idealan.
Možete ga vrlo jednostavno pripremiti, pa čak i raditi druge stvari tijekom kuhanja, jer štednjak i pećnica obavljaju najveći dio posla. Savršeno jelo za sve uzraste, evo jednostavnog recepta.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci
- 750 g krumpira
- 30 g maslaca plus još malo za kalu
- 70 g slanine
- 1 luk
- 1 češanj češnjaka
- 150 g mljevenog mesa (najbolje svinjetina)
- 100 g crème fraîche
- 3 jaja
- 75 g vrhnja
- 7 žlica mlijeka
- 1 šaka peršina
- 1 žličica sjemenki kima
- 1 žličica paprike u prahu
- 1 žličica mažurana
- sol i papar
- 1 paket naribanog sira (po želji)
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema
Prvo skuhajte krumpir, ogulite ga i narežite na ploške. Luk i češnjak ogulite i sitno narežite.
U velikoj tavi zagrijte maslac pa dodajte luk, češnjak i kockice slanine.
Kada je luk proziran, dodajte ploške krumpira i popržite ih.
Dodajte začine, promiješajte i sve izlijte u podmazan kalup. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Na krumpir stavite crème fraîche i zagladite. Mljeveno meso rasporedite po vrhu. Peršin operite i nasjeckajte pa ga umutite s jajima, mlijekom i vrhnjem i također stavite u kalup.
Pospite naribanim sirom i na kraju zapecite sve u pećnici oko 35 minuta.