Aromatično

Recept za sicilijanski pesto, jer – ljeti nema do svježih rajčica i bosiljka!

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Isprobajte pravu talijansku rapsodiju okusa!

Kada je u pitanju hrana i ljeto, tada nema do svježe rajčice, mozzarelle i bosiljka – prave talijanske mediteranske rapsodije okusa!


Dakako, po ljeti se nikome ne da baš previše vremena provoditi u kuhinji i spremati kompleksna i teška jela. Upravo suprotno, kada dođu topliji dani nekako najbolje sjedaju sendviči i laganija hrana prije kupanjca.


U nastavku vam pišemo recept za sicilijanski pesto koji toplo preporučamo jesti u sendviču, uparen uz ploške svježe sočne rajčice i kremaste mozzarelle, u hrskavom aromatičnom pecivu!


Sastojci


  • 45 g prženih badema
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 šalica listova bosiljka
  • 400-500 g cherry rajčica
  • 1 žličica soli
  • pola žličice mljevene crvene paprike
  • 120 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 45 g svježe ribanog parmezana

Postupak


U procesoru hrane ili blenderu usitnite bademe i češnjak, te potom dodajte listiće bosiljka, na pola prerezane cherry rajčice, sol i crvenu papriku te miksajte dok se sastojci ne sjedine.


Pritom pomalo dodajte maslinovo ulje, a kada su se sastojci sljubili prebacite pesto u zdjelicu i umiješajte parmezan.


U sicilijanskom pestu uživajte uz tjesteninu ili kao namaz u sendviču, kao što je to učinio chef Koudy!