Foto: iStock
Isprobajte pravu talijansku rapsodiju okusa!
povezane vijesti
Kada je u pitanju hrana i ljeto, tada nema do svježe rajčice, mozzarelle i bosiljka – prave talijanske mediteranske rapsodije okusa!
Dakako, po ljeti se nikome ne da baš previše vremena provoditi u kuhinji i spremati kompleksna i teška jela. Upravo suprotno, kada dođu topliji dani nekako najbolje sjedaju sendviči i laganija hrana prije kupanjca.
U nastavku vam pišemo recept za sicilijanski pesto koji toplo preporučamo jesti u sendviču, uparen uz ploške svježe sočne rajčice i kremaste mozzarelle, u hrskavom aromatičnom pecivu!
Sastojci
- 45 g prženih badema
- 1 češanj češnjaka
- 1 šalica listova bosiljka
- 400-500 g cherry rajčica
- 1 žličica soli
- pola žličice mljevene crvene paprike
- 120 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 45 g svježe ribanog parmezana
Postupak
U procesoru hrane ili blenderu usitnite bademe i češnjak, te potom dodajte listiće bosiljka, na pola prerezane cherry rajčice, sol i crvenu papriku te miksajte dok se sastojci ne sjedine.
Pritom pomalo dodajte maslinovo ulje, a kada su se sastojci sljubili prebacite pesto u zdjelicu i umiješajte parmezan.
U sicilijanskom pestu uživajte uz tjesteninu ili kao namaz u sendviču, kao što je to učinio chef Koudy!