FOTO: iStock
Garantirano novi najdraži recept svih ukućana.
povezane vijesti
Zamislite da vam kažemo kako u jednoj receptu možete ujediniti tri različite vrste slastica. To bi bilo ostvarenje sna, zar ne?
Donosimo recept koji ujedinjuje omiljeni tiramisu i još draže palačinke i to sve u jednu slasnu tortu. Slobodno možemo reći da u ovom receptu Italija susreće Francusku na najbolji mogući način.
Sastojci:
Za tijesto:
- 800 ml mlijeka
- 5 jaja
- 40 g maslaca
- 360 g brašna
- Prstohvat soli
- 1 jušna žlica instant kave
- 1 čajna žlica kakao praha
Za kremu:
- 500 g mascarponea
- 250 ml vrhnja za šlag
- 60 g šećera u prahu
- 1 jušna žlica Amaretta
Za dekoraciju:
- Kakao prah
Priprema:
- U zdjeli pjenasto umutite 750 ml mlijeka, jaja i maslac. Postepeno dodajte brašno i prstohvat soli i miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
- Preostalo mlijeko pomiješajte s instant kavom i kakao prahom i ostavite sa strane.
- s ⅔ smjese ispecite palačinke.
- U ostatak smjese dodajte mješavinu s instant kavom i kakao prahom. S dotičnom smjesom ispecite ponovno palačinke.
- Ispečene palačinke ostavite sa strane da se ohlade.
- U međuvremenu pripremite kremu. Jednostavno pomiješajte mascarpone, šećer u prahu i Amaretto.
- Umiješajte vrhnje za šlag i pomiješajte u mascarpone smjesu.
- Sada trebate složiti tortu. Započnite s tamnom palačinkom, na nju nanesite jednu jušnu žlicu kreme, ali ostavite 1 cm od ruba nenamazan. Dodajte svijetlu palačinku i ponovite postupak. To činite sve dok ne ostanete bez palačinki. Završit ćete sa slojem kreme.
- Tortu ostavite minimalno 12 sati u hladnjaku.
- Prije serviranja tortu možete ukrasiti po želji. Mi savjetujemo s kakao prahom.