Foto: iStock
Uvijek odlična kombinacija za ručak ili večeru
povezane vijesti
U moru recepata s neizostavnom paštom, pronašli smo jedan za savršenu carbonaru bez puno sastojaka i gnjavaže.
Sastojci
400 g spaghetti
1 čajna žličica maslinovog ulja
200 g nasjeckane pancete
1 režanj češnjaka
4 žumanjka
50 g izribanog parmezana
50 ml punomasnog mlijeka
sol i papar
Priprema
Skuhajte paštu prema uputama na pakiranju u kipućoj vodi. Dok se kuha, na tavi “prebacite” kockice pancete na ulju. Dodajte nasjeckani češnjak i kuhajte još minutu pa sklonite tavu.
U zdjeli umiješajte žumanjke, tri četvrtine ribanog parmezana i mlijeko. Po želji začinite solju i paprom pa sve zajedno dobro pomiješajte.
Kada se spaghetti skuhaju, dobro ih procijedite i ostavite u jednoj šalici vodu u kojoj se pašta kuhala.
Dodajte paštu u tavu u kojoj ste pekli pancetu, odmah prelijte smjesom od žumanjka i dobro miješajte tako da vam sva pašta bude prekrivena jajima.
Ako vam se čini da je smjesa previše ljepljiva ili gusta, dodajte vodu u kojoj se kuhala pašta.
Poslužite odmah i ukrasite ostatkom parmezana.
Dobar tek!