Njam!

Recept za omiljenu carbonara paštu kojim štedite i vrijeme i novac

S.M.

Foto: iStock

Foto: iStock

Uvijek odlična kombinacija za ručak ili večeru

U moru recepata s neizostavnom paštom, pronašli smo jedan za savršenu carbonaru bez puno sastojaka i gnjavaže.


Sastojci


400 g spaghetti
1 čajna žličica maslinovog ulja
200 g nasjeckane pancete
1 režanj češnjaka
4 žumanjka
50 g izribanog parmezana
50 ml punomasnog mlijeka
sol i papar


Priprema


Skuhajte paštu prema uputama na pakiranju u kipućoj vodi. Dok se kuha, na tavi “prebacite” kockice pancete na ulju. Dodajte nasjeckani češnjak i kuhajte još minutu pa sklonite tavu.


U zdjeli umiješajte žumanjke, tri četvrtine ribanog parmezana i mlijeko. Po želji začinite solju i paprom pa sve zajedno dobro pomiješajte.


Kada se spaghetti skuhaju, dobro ih procijedite i ostavite u jednoj šalici vodu u kojoj se pašta kuhala.


Dodajte paštu u tavu u kojoj ste pekli pancetu, odmah prelijte smjesom od žumanjka i dobro miješajte tako da vam sva pašta bude prekrivena jajima.


Ako vam se čini da je smjesa previše ljepljiva ili gusta, dodajte vodu u kojoj se kuhala pašta.


Poslužite odmah i ukrasite ostatkom parmezana.


Dobar tek!