Foto: Pexels
Sezonski recept za pripremu slastice nježnog okusa te meke i hrskave teksture
povezane vijesti
Bez dodane masnoće, ovaj jesenski kolač ostaje lagan i savršen za posluživanje na kraju obroka uz kavu ili čak u vrijeme međuobroka.
Naime, ovaj kolač od kakija i oraha je, bez maslaca i ulja, a mekoću jamči prisutnost kakija u tijestu, čak je i količina šećera i brašna vrlo mala.
Savršen i za one koji slijede kontroliranu prehranu.
Sastojci:
- 150 g brašna
- 2 jajeta srednje veličine
- 150 g smeđeg šećera
- 250 g kakija
- 80 g već oljuštenih oraha
- 1 vrećica praška za pecivo
- ulje i brašno za kalup
Priprema: Nauljite i pobrašnite kalup promjera 22 cm. Kaki operite i ogulite, narežite na komadiće i zajedno s orasima izmiksajte u blenderu.
U većoj zdjeli istucite jaja i kad se zapjene dodajte šećer, a zatim pire od kakija i oraha. Promiješajte i dodajte brašno pa prašak za pecivo, po želji možete dodati i malo cimeta.
Nastavite mutiti pjenjačom, a potom sve izlijte u prethodno pripremljen kalup te pecite u zagrijanoj pećnici na 180° oko 35 minuta.
Ukrasite po želji!