Foto: Pixabay
Ljetni desert kojim možete zaokružiti svaku prigodu za druženje
povezane vijesti
Desert s jednostavnim, klasičnim i sočnim tijestom koje svježe trešnje čine posebnim te prirodno scenografskog izgleda.
Sastojci:
- 400 g trešanja
- 100 g mekog maslaca
- 130 g šećera
- 3 jaja
- 200 g brašna
- 50 g krumpirovog škroba
- 1/2 mahune vanilije
- naribana korica 1 limuna
- 16 g praška za pecivo (jedna vrećica)
- šećer u prahu
Priprema: Prvo operite trešnje, prerežite ih malim nožem na pola i izvadite košticu.
U zdjeli električnom miješalicom tucite mekani maslac zajedno sa šećerom dok ne dobijete pjenastu smjesu.
Zatim dodajte jaja i mahunu vanilije te miješajte dok se savršeno ne sjedine.
Dodajte prosijano brašno zajedno sa škrobom i praškom za pecivo, zatim sitno naribanu koricu limuna.
Sve miješajte električnom ili ručnom pjenjačom, dok se smjesa dobro ne sjedini, a potom dodajte trešnje.
Premjestite u kalup promjera 22 cm koji ste prethodno namazali maslacem i pobrašnili ili obložili papirom za pečenje.
Dobro poravnajte. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° 40-45 minuta, provjeravajući pečenost drvenom čačkalicom koja bi trebala izaći čista kada se zabode u kolač.
Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi, zatim izvadite kalup i ostavite da se potpuno ohladi.
Neposredno prije posluživanja pospite s malo šećera u prahu.