Sočno

Rashladite se uz ovu slasnu tortu od trešanja s kuglicom sladoleda

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Ljetni desert kojim možete zaokružiti svaku prigodu za druženje

Desert s jednostavnim, klasičnim i sočnim tijestom koje svježe trešnje čine posebnim te prirodno scenografskog izgleda.


Sastojci:


  • 400 g trešanja
  • 100 g mekog maslaca
  • 130 g šećera
  • 3 jaja
  • 200 g brašna
  • 50 g krumpirovog škroba
  • 1/2 mahune vanilije
  • naribana korica 1 limuna
  • 16 g praška za pecivo (jedna vrećica)
  • šećer u prahu

Priprema: Prvo operite trešnje, prerežite ih malim nožem na pola i izvadite košticu.


U zdjeli električnom miješalicom tucite mekani maslac zajedno sa šećerom dok ne dobijete pjenastu smjesu.


Zatim dodajte jaja i mahunu vanilije te miješajte dok se savršeno ne sjedine.


Dodajte prosijano brašno zajedno sa škrobom i praškom za pecivo, zatim sitno naribanu koricu limuna.


Sve miješajte električnom ili ručnom pjenjačom, dok se smjesa dobro ne sjedini, a potom dodajte trešnje.


Premjestite u kalup promjera 22 cm koji ste prethodno namazali maslacem i pobrašnili ili obložili papirom za pečenje.


Dobro poravnajte. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° 40-45 minuta, provjeravajući pečenost drvenom čačkalicom koja bi trebala izaći čista kada se zabode u kolač.


Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi, zatim izvadite kalup i ostavite da se potpuno ohladi.


Neposredno prije posluživanja pospite s malo šećera u prahu.