Foto: iStock
Super ideja za napraviti nešto novo s ovom na našim stolovima poznatom namirnicom
povezane vijesti
Uz obilje začina, ovaj brzi i jednostavni curry s puretinom super je ideja za napraviti nešto novo s ovom na našim stolovima poznatom namirnicom. Ide odlično s rižom ili kruhom, što vam draže, a ako ga želite zamrznuti, ohladite umak prije dodavanja puretine, a špinat dodajte nakon odmrzavanja.
U hladnjaku ga možete čuvati do tri mjeseca, iako sumnjamo da će toliko izdržati
Sastojci
- 20g svježeg korijandera, stabljika i listova
- 2 žlice maslaca
- 1 žlica kokosovog ili maslinovog ulja
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 20g đumbira
- 2 žličice mljevenog kumina
- 1 žličica mljevene kurkume
- 1 žličica mljevenog korijandera
- pola žličice mljevenog cimeta
- pola ili jedna crvena ljuta paprika (po ukusu)
- 400g nasjeckanih rajčica
- 100ml purećeg ili pilećeg temeljca
- 350–400g kuhanog purećeg mesa, narezanog na kockice ili nasjeckanog
- 125g mladog špinata
- 100g prirodnog jogurta
- sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema
Stabljike korijandera sitno nasjeckajte, a listove grubo te ih stavite u dvije odvojene hrpice.
U loncu na srednje jakoj vatri zagrijte maslac i ulje pa popržite sitno nasjeckan luk i češnjak te đumbir kojeg ste prethodno ogulili i također sitno nasjeckali. Kuhajte oko 15 minuta, često miješajući, dok luk ne omekša i počne dobivati zlatnosmeđu boju.
Dodajte kumin, kurkumu, korijander, cimet, stabljike korijandera i sitno nasjeckanu ljutu papriku. Pržite još nekoliko minuta prije nego što dodate konzervirane rajčice i temeljac. Začinite solju i paprom, pustite da zavrije i kuhajte 20 minuta, ili dok se umak ne počne zgušnjavati i okusi se miješaju.
Umiješajte puretinu i pustite da lagano kuha. Na kraju umiješajte špinat, pustite da uvene, ugasite vatru i umiješajte jogurt i većinu listića korijandera.
Pureći curry poslužite vruć, a ostatke listića pospite po vrhu, prenosi BBC.