FOTO: iStock
Tajna je u tipu krupice
povezane vijesti
Još uvijek tražite savršen proljetni desert za cijelu obitelj? Što kažete na puding od semolina brašna? Semolina je zapravo krupica koja se dobiva mljevenjem durum prešnice, i izvrstan je sastojak za razna tijesta.
Dodajte tome rajski kompot od rabarbare i dobit ćete slatki desert koji svi vole.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci (za 4 porcije):
Za puding:
- 6 žlica krupice od durum pšenice
- 3 žlice šećera
- 1 jaje
- 1 paketić vanilin šećera
- 500 ml mlijeka
Za kompot:
- 500 g rabarbare
- 70 g šećera
- 1 paketić vanilin šećera
- sok od limuna
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
U lonac ulijte mlijeko, jaje odvojite i u mlijeko dodajte žumanjak, a bjelanjak ostavite u posudi. Zakuhajte oboje i dobro promiješajte. Dodajte semolinu, vanilin šećer i šećer i kuhajte na umjerenoj vatri oko pet minuta uz miješanje dok puding ne postane čvrst. Maknite s vatre, istucite bjelanjke u snijeg od bjelanjaka i dodajte ih pudingu, tako će gustoća biti rahlija.
Svježu rabarbaru ogulite i narežite na ploške. Stavite u lonac i preko toga pospite vanilin šećer i šećer. Ostavite 15 minuta da rabarbara upije šećer. Stavite lonac na štednjak, prelijte rabarbaru s malo soka od limuna i uz miješanje pustite da zavrije. Zatim pirjajte na srednjoj vatri još desetak minuta. Ako je kompot i dalje prekiseo, jednostavno ga zasladite. Prelijte preko pudinga i uživajte.