Foto: Pixabay
Ako kaki ne volite jesti samostalno, ova varijanta je idealna za vas
povezane vijesti
Zahvaljujući konzistenciji i prirodnoj slatkoći kakija, zapravo, ne trebate dodati šećer već samo žličicu gorkog kakaa da dobijete kremast i ukusan puding.
Lagan i jednostavan recept za pripremu, savršen za zadovoljavanje želje za slatkim, čak i na dijeti.
Izvrstan za kraj obroka ili kao slastan međuobrok, puding od kakija i kakaa gotov je u trenu i učinit će da uživate ne samo u užitku laganog deserta, već i u brojnim blagodatima ovog voća.
Sastojci:
- 1 kaki
- 1 žličica gorkog kakaa
Priprema: Očistite kaki, odstranite koru i sjemenke. Prebacite pulpu u čašu miksera, dodajte žličicu kakaa i miksajte dok ne dobijete kremastu i glatku smjesu.
Ulijte smjesu u manju čašu ili šalicu za jednu porciju.
Ostavite puding od kakija u hladnjaku najmanje sat vremena da se stegne ili dok ne bude spreman za uživanje.