Lagano i kremasto

Puding od kakaa i kakija: slastan jesenski desert sa samo 130 kalorija

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Ako kaki ne volite jesti samostalno, ova varijanta je idealna za vas

Zahvaljujući konzistenciji i prirodnoj slatkoći kakija, zapravo, ne trebate dodati šećer već samo žličicu gorkog kakaa da dobijete kremast i ukusan puding.


Lagan i jednostavan recept za pripremu, savršen za zadovoljavanje želje za slatkim, čak i na dijeti.


Izvrstan za kraj obroka ili kao slastan međuobrok, puding od kakija i kakaa gotov je u trenu i učinit će da uživate ne samo u užitku laganog deserta, već i u brojnim blagodatima ovog voća.


Sastojci:


  • 1 kaki
  • 1 žličica gorkog kakaa

Priprema: Očistite kaki, odstranite koru i sjemenke. Prebacite pulpu u čašu miksera, dodajte žličicu kakaa i miksajte dok ne dobijete kremastu i glatku smjesu.


Ulijte smjesu u manju čašu ili šalicu za jednu porciju.


Ostavite puding od kakija u hladnjaku najmanje sat vremena da se stegne ili dok ne bude spreman za uživanje.