Recept

Proteinske palačinke inspirirane neodoljivim rolicama s cimetom

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Odlična je stvar što proteini u ovom slučaju ne dolaze iz proteinskog praha

Proteinske palačinke odličan su i ukusan doručak koje imaju okus baš kao i poznati zimski desert, ali dolaze u puno lakšem izdanju i krcate su proteinima!


Odlična je stvar što proteini u ovom slučaju ne dolaze iz proteinskog praha, već od bjelanjaka i grčkog jogurta, dva nemasna izvora proteina koji se mogu nabaviti u svakoj trgovini.


Recept je veoma jednostavan, a donosimo ga u nastavku.


Sastojci


Za palačinke:


  • 40 grama zobenog brašna (ili bilo kojeg drugog)
  • 1 žlica javorovog sirupa (ili meda)
  • 1 jaje
  • 180 ml bjelanjaka

Nadjev od jogurta s cimetom:


  • 80 grama grčkog jogurta
  • 1 žličica granuliranog zaslađivača
  • 1/3 žličice mljevenog cimeta
  • mlijeko po izboru

Cimet posip bez šećera:


  • 1 žličica granuliranog zaslađivača (poput eritritola)
  • 1/3 žličice mljevenog cimeta

Priprema


U zdjeli pomiješajte zobeno brašno, javorov sirup (ili med), jaje i snijeg od bjelanjaka. Dobro promiješajte dok se svi sastojci ne sjedine i dok smjesa ne postane glatka i bez grudica.


Zagrijte tavu koja se ne lijepi s malo ulja ili maslaca na srednjoj vatri.


Zagrabite zaimaču tijesta za palačinke i prelijte preko tave kao što biste pripremali i obične palačinke.


Pecite na srednjoj vatri jednu do dvije minute i okrenite.


Pripremite nadjev od jogurta s cimetom, tako što ćete pomiješati grčki jogurt sa granuliranim zaslađivačem i mljevenim cimetom. Svaku palačinku premažite nadjevom i zarolajte.


U maloj posudi pomiješajte zaslađivač i cimet. Pospite na vrh proteinskih palačinki i uživajte, piše MattsFitChef.