Foto: Pexels
Ključ je kiselina
povezane vijesti
Limun ne samo da je zdrav i čini sjajne stvari za naše tijelo, već pomaže i u mnogim kućanskim poslovima.
Uz svoju prirodnu kiselost i antibakterijski učinak, limuni su pravo oružje za sve i nijedna kuhinja ne bi trebala biti bez njih. Ako svako jutro popijete čašu vode s limunom, dan ćete započeti zdravim udarcem svježine.
Voda sa svježim limunovim sokom potiče cirkulaciju i metabolizam te detoksificira tijelo. No antibakterijsko djelovanje limuna odlična je pomoć i u kući.
Donosimo što se dogodi kada stavite limun u pećnicu i zašto ćete ubuduće ovaj trik često prakticirati.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Prvo zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Uzmite jedan ili dva limuna i narežite ih na tanke ploške. Malu posudu ili dublji lim za pečenje napunite s oko 150 ml vode i dodajte kriške limuna. Potom stavite vodu s limunom u vruću pećnicu oko sat vremena.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Dok limuni cvrče u pećnici, prostorom se širi svježi miris. Ali ovi citrusi zapravo čine puno više. Kombinacija vruće pare i limunske kiseline uzrokuje otapanje prljavštine iz pećnice.
Sada možete jednostavno očistiti pećnicu spužvom ili vlažnom krpom. I sve to bez gnjavaže oko ribanja ili skupih kemijskih proizvoda za čišćenje! Ponavljajte ovu metodu čim primijetite nove nakupine nečistoće u vašoj pećnici. Uz ovaj trik vaša pećnica će dugo vremena biti baš kao nova!