Foto: iStock
Nije ih teško za napraviti, a okus će vas oduševiti
povezane vijesti
Kad govorimo o Madeleine kolačićima, odmah zamišljamo tople i pahuljaste male poslastice! E sada, zamislite ih sa bijelom čokoladom…
Nije ih teško za napraviti, a okus će vas oduševiti. Ove male francuske poslastice odlično će ići uz jutarnju kavu ili kao popodnevni desert. Recept donosimo u nastavku teksta!
Sastojci
- 113 g neslanog i otopljenog maslaca
- 100 g šećera
- 2 velika jaja, sobne temperature
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 125 g višenamjenskog brašna
- pola žličice praška za pecivo
- 113 g bijele čokolade, otopljene
Priprema
Koristeći ručni ili samostojeći mikser s nastavkom za mućenje, istucite jaja i šećer te miksajte na velikoj brzini 8-10 minuta ili dok smjesa ne postane gusta, blijeda i čvrsta.
Dodajte ekstrakt vanilije i tucite dok se ne sjedini.
U maloj zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo, te pomoću lopatice lagano umiješajte smjesu brašna u smjesu jaja. Zatim lagano umiješajte otopljeni maslac u tijesto. Trebat će minuta ili dvije da se potpuno stope, stoga nastavite lagano miješati dok se potpuno ne sjedine.
Pokrijte zdjelu i ostavite tijesto da se ohladi u hladnjaku 45 minuta.
Pred kraj hlađenja, zagrijte pećnicu na 180°c. Lagano namažite kalupe za kolačiće s otopljenim maslacem, a zatim zagrabite veliku žlicu tijesta i stavite žlicu smjese u sredinu svakog kalupa.
Pecite 10-12 minuta ili dok kolačići lagano ne porumene.
Prebacite ih na rešetku i ostavite da se ohlade. Dok se hlade, otopite bijelu čokoladu u maloj posudi u mikrovalnoj pećnici, a zatim umočite kolačiće u otopljenu bijelu čokoladu, piše Barley&Sage.