Foto: iStock
Zdravija verzija kruha u kojem uživaju i mali i veliki.
povezane vijesti
Za ovaj će vam recept najbolje poslužiti mekše banane, a ako poželite, smjesu možete staviti i u kalup za muffine.
Sastojci
- 40 g trešanja
- 75 g grožđica
- 110 g maslaca
- 110 g šećera u prahu
- 2 velika jaja
- 3 velike banane
- 175 g rižinog brašna
- 50 g kukuruznog brašna
- 2 čajne žlice bezglutenskog pecivnog praška
- pola žličice soli
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Operite i osušite trešnje pa ih narežite na sitno i pomiješajte sa grožđicama.
Pomiješajte šećer i maslac dok smjesa ne postane svijetla i mekana. Dodajte jedno po jedno jaje i “tucite”.
Smiksajte banane i dodajte ih u smjesu. Umiješajte rižino brašno, kukuruzno brašno i pecivni prašak te sol. Lagano dodajte trešnje i grožđice da se pravilno rasporede.
Smjesu izlijte u kalup za pečenje ili u 24 posudice za muffine te pecite do sat i pol odnosno 25 minuta muffine.
Uklonite kruh iz kalupa i stavite ga da se ohladi, piše BBC Food.