Foto: Pixabay
Svestran, profinjen i originalan!
povezane vijesti
Ostalo vam je bundeve i jednostavno vam se ne jede sljedeći dan? Evo ukusnog načina da ju reciklirate i pripremite umak temeljen na sezonskim sastojcima.
Možete ga koristiti na mnogo različitih načina: za tjesteninu, punjenje pizze ili pripremu ukusnih kanapea za vaš happy hour.
To je svestran, profinjen i originalan umak, idealan za sve prilike!
Sastojci:
- 250 g bundeve
- 2 stručka vrganja
- 100 g lješnjaka
- 50 g ribanog parmezana
- 1 staklenka jogurta
- sol
- papar
- 2 žlice ulja
- pola glavice luka narezane na kockice
Priprema: Bundevu izrežite, očistite i ogulite, stavite u ekspres lonac zajedno s lukom narezanim na kockice, sve podlijte vodom, dodajte prstohvat krupne soli i zatvorite lonac odgovarajućim poklopcem.
Kuhajte 20-25 minuta na laganoj vatri.
Dok čekate da se bundeva skuha, gljive narežite na kockice, pa ih pržite 5-6 minuta u tavi s 2 češnja češnjaka, 2 žlice ulja, malo soli i malo papra.
Kada je to gotovo, izmiksajte lješnjake u blenderu dok ne dobijete fini prah koji stavite u malu tavu sa žličicom ulja i tostirajte na srednjoj vatri 3-4 minute, dok ne osjetite intenzivan miris lješnjaka.
U ovom trenutku dobro ocijedite bundevu i luk, sve miksajte dok ne dobijete glatku kremu, dodajte pržene lješnjake u prahu, gljive, 1 staklenku jogurta i naribani parmezan, promiješajte da se sjedini i poslužite!