Bez šećera

Imamo recept za (preu)kusne palačinke koje ne sadrže šećer

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Zdrava prehrana ne znači da morate isključiti palačinke iz jelovnika

Tko ne voli zasladiti dan slasnim palačinkama? A još kada vam otkrijemo kako ova delicija u sebi ne sadrži šećer, vjerujemo da ćete istog trena krenuti u novi kulinarski pothvat. Palačinke koje su postale hit na društvenim mrežama spajaju svježi sir, zobene pahuljice, lan  i jaja te pružaju izvrsnu kombinaciju proteina i vlakana. Upravo iz tog razloga, ove palačinke izvrsna su opcija za doručak kako biste dan započeli puni energije i elana.


Sastojci:


  • 250 grama svježeg sira
  • 75 grama zobenih pahuljica
  • 1 žličica mljevenog lanenog sjemena
  • 3 jaja
  • mlijeko po potrebi
  • kokosovo ulje za pečenje

Priprema:


  1. U  posudu stavite svježi sir, zobene pahuljice, laneno sjeme i jaja i sve dobro izmiksajte. Možete se poslužiti ručnim mikserom ili smjesu pripremiti u blenderu. Ako vam se čini da je tijesto pregusto, dodajte malo mlijeka i zatim ostavite tijesto da odstoji 15 minuta.
  2. Zagrijte kokosovo ulje u tavi za palačinke, a zatim pažljivo pomoću velike žlice ulijte tijesto za palačinke u tavu. Pecite minutu do dvije, a zatim okrenite dok palačinka ne porumeni. I to je to! 
  3. Ako želite, možete poslužiti palačinke s dodacima poput svježeg bobičastog voća, maslaca od kikirikija ili medom. Dobar tek!