Foto: iStock
Brz i jednostavan vegetarijanski recept s visokim sadržajem proteina!
povezane vijesti
Zašto bi kajgana bila dosadno jelo kada može biti skroz zanimljivo?
Ako već niste, isprobajte verziju u kojoj ćete ju obogatiti gljivama i špinatom, a ako pritom trenirate, ovo je idealan obrok za nakon treninga jer sadrži obilje proteina. Po želji možete dodati i sir poput cheddara, fete ili mozzarelle za notu ekstra okusa.
Isto tako, ako vam pri ruci nije svježi špinat, možete koristiti i smrznuti, a broj jaja prilagodite tomu koliko ste gladni.
Sastojci
- pola žlice maslinovog ulja
- 40 g luka
- 100 g tanko narezanih gljiva
- 115 g svježeg mladog špinata
- 2 velika jaja
- 1 bjelanjak
- 1 žličica vode
- košer sol i papar
- 2 žlice sira poput po želji
Priprema
U maloj posudi umutite jaja, bjelanjak, 1 žlicu vode,sol i i papar dok se svi sastojci ne sjedine.
Potom na tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri, a kada se zagrije dodajte luk i dinstajte dok ne omekša.
Potom dodajte gljive i miješajte još nekoliko minuta, a potom i špinat te miješajte dok ne uvene.
Zadnje ćete dodati smjesu jaja te promiješajte dok se jaja ne zgusnu. Ako želite dodati sir, dodajte ga zajedno s jajima.
Dobar tek!