Foto Sergej Drechsler
U panelu posvećenom Manifestu govorili ugledni chefovi Deni Srdoč, Hrvoje Kroflin, Boris Šuljić te Tvrtko Šakota.
povezane vijesti
Weekend food festival, najznačajniji gastronomski događaj ove godine u Hrvatskoj koji se odvija u Rovinju, započeo je iznimno važnim Manifestom kojim se određuje budućnost ne samo hrvatske gastronomije nego cjelokupne slike hrvatskih prehrambenih navika.
Osnove Manifesta – zdrave namirnice, povezanost s lokalnim gospodarstvom uz pritisak na velike centre kako bi maksimalno koristili domaće proizvode, sezonalnost namirnica, ozbiljni nastupi u stranim medijima, edukacija eno gastronomskojg kadra, zero waste – rad bez otpada i uvrstenje zdrave prehrane u škole – pojasnio je Hrvoje Petrić, direktor programa WFF-a, dok su u panelu posvećenom Manifestu govorili ugledni chefovi Deni Srdoč, Hrvoje Kroflin, Boris Šuljić te Tvrtko Šakota.
Nakon Manifesta predavanje je imala Ana Roš, ugledna slovenska chefica s temom Lokalno ili nikako tako da je jasno kojim će se smjerom kretati čitava manifestacija čije je trajanje zakazano do nedjelje.
WFF inače u Rovinj dovodi čitav niz najboljih domaćih i svjetskih chefova, organizira brojne radionice, naprosto – stvara povijest hrvatske gastronomske scene.