Gastronomski događaj godine

Počeo Weekend food festival u Rovinju: Manifest hrvatske gastronomije je zdrava hrana

Edi Prodan

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

U panelu posvećenom Manifestu govorili ugledni chefovi Deni Srdoč, Hrvoje Kroflin, Boris Šuljić te Tvrtko Šakota.



Weekend food festival, najznačajniji gastronomski događaj ove godine u Hrvatskoj koji se odvija u Rovinju, započeo je iznimno važnim Manifestom kojim se određuje budućnost ne samo hrvatske gastronomije nego cjelokupne slike hrvatskih prehrambenih navika.



Osnove Manifesta – zdrave namirnice, povezanost  s lokalnim gospodarstvom uz pritisak na velike centre kako bi maksimalno koristili domaće proizvode, sezonalnost namirnica, ozbiljni nastupi u stranim medijima, edukacija eno gastronomskojg kadra,  zero waste – rad bez otpada i uvrstenje zdrave prehrane u škole –  pojasnio je Hrvoje Petrić, direktor programa WFF-a, dok su u  panelu posvećenom Manifestu govorili ugledni chefovi Deni Srdoč, Hrvoje Kroflin, Boris Šuljić te Tvrtko Šakota.





Nakon Manifesta predavanje je imala Ana Roš, ugledna slovenska chefica s temom Lokalno ili nikako tako da je jasno kojim će se smjerom kretati čitava manifestacija čije je trajanje zakazano do nedjelje.


WFF inače u Rovinj dovodi čitav niz najboljih domaćih i svjetskih chefova, organizira brojne radionice, naprosto – stvara povijest hrvatske gastronomske scene.