Jednostavno i bzro

Pljeskavice na bazi kvinoje zdrava su i ukusna varijanta vege burgera

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Bezmesna varijanta koja se jednostavno mora isprobati

Ponekad ništa ne prija toliko kao domaći burger, a ovu bezmesnu varijantu jednostavno morate probati!


Pljeskavice na bazi kvinoje zdrava su i iznimno ukusna varijanta vege burgera koja će se svidjeti i onim najtvrdoglavijima, a u nastavku se uvjerite koliko ih je jednostavno za napraviti!



Sastojci


  • 90 g kuhane organske kvinoje
  • 1 limenka crnog graha
  • 60 g krušnih mrvica
  • 60 ml vode
  • 3 žlice paste od rajčice
  • 2-3 žlice maslinova ulja
  • 13 g ribanog žutog luka
  • 10 g nasjeckanog svježeg peršina
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 1 žličica luka u prahu
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica sušenog origana
  • 1/2 žličice kajenske paprike u prahu (po želji)
  • 1/4 žličice mljevene kurkume
  • 1 žličica kumina u prahu
  • 1/4 žličice dimljene paprike (po želji)
  • sol po ukusu
  • crni papar po ukusu

Priprema


U veliku zdjelu dodajte isprani crni grah, kuhanu kvinoju, pastu od rajčice, maslinovo ulje, vodu, naribani luk, sve začine i krušne mrvice. Oblikujte četiri do pet pljeskavica.


Premažite malo maslinovog ulja sa svake strane pljeskavica. Pecite ih na tavi ili roštilju na srednje jakoj vatri, nekoliko minuta sa svake strane.


Sastavite svoj hamburger s brioche lepinjom ili pecivom uz omiljene vam dodatke. Dobar tek!