Foto: iStock
Slastica kojom možete zaokružiti ručak ili razveseliti vaše goste
povezane vijesti
Riječ je o izvrsnom čokoladnom kesten pireu koji se jede žlicom, po potrebi obogaćen kapljicom ruma.
Jedan je od onih slasnih brzih deserata u kojima se rado uživa posebno kada je hladan.
Evo što vam je potrebno:
- 700 g cijelih kestena s korom
- 150 g tamne čokolade
- 150 g maslaca
- 130 g šećera
- 1 mala čaša ruma (po želji)
- 1 vrećica vanilin šećera
Priprema: Kestene prvo prokuhajte u ekspres loncu oko 15 minuta ili u loncu oko 30 minuta, a prije početka kuhanja zarežite svaki kesten na poleđini.
Kad su kuhani, ocijedite kestene i ogulite ih dok su još vrući. Zgnječite ih dok ne dobijete mekani i homogeni pire.
U međuvremenu rastopite tamnu čokoladu i dodajte maslac te dalje miksajte kako bi krema bila bez grudica.
Čokoladnu kremu sjediniti s kesten pireom, dodati šećer, vanilin i rum (možete i izostaviti ako vam se ne sviđa) i dalje miksati dok se pire od kestena i čokolade ne sjedini i postane kremast.
Za posluživanje koristite prilično uske zdjelice ili male čašice u koje ćete staviti pire i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Na kraju ukrasite s malo tučenog vrhnja, nekoliko listića tamne čokolade i lijepim cijelim kestenom.
Jesenski užitak za isprobati odmah!