Foto: Pixabay
Ovi ražnjići su prava koncentracija korisnih nutrijenata, a čuvaju i figuru
povezane vijesti
Pileće meso, nemasno i probavljivo, kombinirano je s povrćem poput paprike i voćem poput ananasa, koji cjelini daju slatko-kiselkastu notu.
Ujedno donose korisne hranjive tvari, čineći jelo potpunim i nutritivno uravnoteženim.
Sastojci:
- 600 g pilećih prsa
- 400 g paprike
- 320 g svježeg ili konzerviranog ananasa
- 3 žlice maslinovog ulja
- 4 češnja češnjaka
- 2 žličice soka od limuna
- sol po ukusu
Za umak:
- 400 ml soka od ananasa bez šećera
- 4 žličice kukuruznog škroba
- 4 obilne žlice pirea od rajčice
- 4 žličice balzamičnog octa
- čili prah po ukusu
- soli po ukusu
- papar po ukusu
Priprema: Prvo napravite umak: sve sastojke stavite u lonac, dodajte kukuruzni škrob pomoću sita i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se ne stvore grudice.
Kad je umak gladak, začinite solju i paprom i ugasite vatru. Za to vrijeme pileća prsa, papriku i ananas narežite na krupnije kockice i naizmjenično nataknite na ražnjiće.
Pripremite marinadu od protisnutog češnjaka, limunovog soka, prstohvata soli i maslinovog ulja. Pustite da se aromatizira nekoliko minuta, premažite njome ražnjiće i ostavite ih da odstoje 5-10 minuta.
Zapecite ražnjiće u tavi koja se ne lijepi, poklopite ih i pecite 15 minuta, okrećući ih s jedne strane na drugu da se dobro ispeku.
Ražnjiće složite na tanjur za posluživanje, prelijte pripremljenim umakom i poslužite.
Pileći ražnjići s paprikom i ananasom pogodni su za jesti topli ili hladni.