Foto: Pexels
Intrigantan okus začinjene piletine neće vas ostaviti ravnodušnima
povezane vijesti
Pileći curry brz je, jednostavan za napraviti i u biti lagan recept. Pogodan je i za sve one koji se trenutno nalaze na dijeti.
Curry je mješavina začina koja daje izvrstan okus svakom receptu.
Nadalje, među sadržanim tvarima nalazi se i kurkuma, koja igra vrlo važnu ulogu kao antioksidans, u borbi protiv slobodnih radikala i zaštiti stanica od oksidativnih procesa.
Sastojci:
- 800 g pilećih prsa
- 130 g nemasnog jogurta
- 2 luka
- 2 tikvice
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 žličice curryja
- soli po ukusu
Priprema: Uzmite pileća prsa i narežite ih na kockice ili trakice te ostavite sa strane. Istu stvar napravite s tikvicama i lukom, ali ih je najbolje narezati na trakice.
U neprianjajuću tavu ulijte žlicu maslinovog ulja i zagrijavajte na srednjoj vatri oko 1 minutu.
Zatim dodajte luk, okrenite i pržite oko 2 minute, te isti korak ponovite s tikvicama. Ugasite vatru i ostavite sa strane.
U drugoj tavi zagrijte žlicu maslinovog ulja i dodajte piletinu narezanu na kockice. Kuhajte na srednje laganoj vatri 5 minuta uz dodatak prstohvata soli.
Dodajte smjesu tikvica i luka u tavu s piletinom i snažno miješajte (uvijek ostavljajte upaljen plamen, ali ne prejak).
Pospite curryjem i promiješajte, a zatim nastavite s jogurtom, dodajući ga ravnomjerno po posudi.
Sve pažljivo promiješajte da se dobro sjedini.
Poklopite i kuhajte najmanje 10 minuta.