
Foto: iStock
Kada je tjestenina skuhana "al' dente", maknuti s plamena i po želji umiješati sir scamorza
povezane vijesti
TEŽINA: jednostavno
VRIJEME: 15 min pripreme, 30 min kuhanja
SASTOJCI ZA 4 OSOBE:
- 320 g tjestenine tipa penne
- 500 g krumpira
- 100 g cherry rajčica
- 1 kapula
- 1 stabljika celera
- 1 mrkva
- 60 g slanine narezane na kockice
- 5 žlica maslinovog ulja
- kora od parmezana
- sol, crni papar
- 100 g dimljenog sira scamorza
PRIPREMA: Stabljiku celera, mrkvu i kapulu nasjeckati na kockice. Povrće i slaninu narezanu na kockice pirjati u dubokoj posudi na malo maslinovog ulja. Kada povrće omekša, dodati cherry rajčice narezane na četvrtine i pirjati dok ne ispari višak tekućine.
Krumpire oguliti i narezati na kockice te ih dodati povrću. Začiniti solju i paprom, zaliti s nekliko čaša vode i kad zakuha ubaciti koru od sira. Kuhati na laganoj vatri 25 minuta do pola sata. Potom ubaciti tjesteninu i prema potrebi dodati još vode.
Kada je tjestenina skuhana “al’ dente”, maknuti s plamena i po želji umiješati sir scamorza narezan na kockice.
Poslužiti odmah.