Poslužiti odmah!

Penne s krumpirom ručak je gotov za pola sata!

Ana Braškić

Foto: iStock

Foto: iStock

Kada je tjestenina skuhana "al' dente", maknuti s plamena i po želji umiješati sir scamorza

TEŽINA: jednostavno


VRIJEME: 15 min pripreme, 30 min kuhanja


SASTOJCI ZA 4 OSOBE:


  • 320 g tjestenine tipa penne
  • 500 g krumpira
  • 100 g cherry rajčica
  • 1 kapula
  • 1 stabljika celera
  • 1 mrkva
  • 60 g slanine narezane na kockice
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • kora od parmezana
  • sol, crni papar
  • 100 g dimljenog sira scamorza

PRIPREMA: Stabljiku celera, mrkvu i kapulu nasjeckati na kockice. Povrće i slaninu narezanu na kockice pirjati u dubokoj posudi na malo maslinovog ulja. Kada povrće omekša, dodati cherry rajčice narezane na četvrtine i pirjati dok ne ispari višak tekućine.


Krumpire oguliti i narezati na kockice te ih dodati povrću. Začiniti solju i paprom, zaliti s nekliko čaša vode i kad zakuha ubaciti koru od sira. Kuhati na laganoj vatri 25 minuta do pola sata. Potom ubaciti tjesteninu i prema potrebi dodati još vode.


Kada je tjestenina skuhana “al’ dente”, maknuti s plamena i po želji umiješati sir scamorza narezan na kockice.


Poslužiti odmah.