Foto: Pexels
Nepogrešiv recept za pripremu ukusnog i delikatnog džema
povezane vijesti
Jednostavan za pripremu, džem od kruške i đumbira savršen je za međuobrok ili doručak za mlade i velike.
Naš recept vam omogućuje da sami proizvedete oko dvije staklenke, no moguće je napraviti zalihu za smočnicu jednostavnim povećanjem doze sastojaka.
U ovom pekmezu možete uživati na šniti kruha ili dvopeku za doručak ili ukrasiti deserte i torte.
Sastojci:
- 1 kg krušaka
- 25 g đumbira
- 500 g žutih jabuka
Priprema: Kruške i jabuke operite i ogulite, izvadite im koštice, narežite ih na sitne komade i stavite u lonac s debljim dnom.
Đumbir očistite, naribajte i dodajte voću, stavite na štednjak i na laganoj vatri počnite kuhati pri čemu će voće pustiti vodu.
Vrlo često miješajte i kada kruške omekšaju, ispasirajte ih uronjenim blenderom.
Kuhajte dalje na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se sve ne zgusne.
Da li je kuhano provjerite tako što na tanjurić stavite malo pekmeza i ako, kad ga okrenete okomito, ne sklizne prema dolje bit će gotov.
Još vrući džem staviti u sterilne staklenke i zatim pristupiti sterilizaciji i pasterizaciji.
Čuvati u hladnjaku i potrošiti u roku od tri dana.