Foto: Shutterstock
Za one koji ne mogu bez mesa, poslužite ih uz slasni komad s roštilja
povezane vijesti
Ovaj recept je posebno jednostavan za pripremu pa se preporučuje i onima koji nisu vješti kuhari.
Sastojci:
- 1 kg zrelih rajčica
- 250 g krušnih mrvica
- 1 žlica slanih kapara
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 1 glavica češnjaka
- 1/2 čaše maslinovog ulja
Priprema: Nakon pranja rajčice prerežite po dužini. Uz pomoć čajne žličice izvadite pulpu i sok te sve stavite u zdjelu u koju potom dodajte prethodno dobro namočene u vodi pa sitno nasjeckane kapare, zatim peršin.
Dodajte zgnječeni češnjak te začinite solju, paprom i pokapajte malo ulja. Na kraju dodajte krušne mrvice i sve dobro promiješajte.
Ispražnjene rajčice je potrebno obilno posoliti.
U ovom trenutku od dobivene smjese u zdjeli oblikujte male kuglice.
Kuglice slažite u prazne rajčice i stavite jednu do druge u podmazan pleh da se peku na 220° najmanje sat vremena.
Rajčice će biti gotove kada se stvori zlatna korica.