Foto: Pixabay
Ovo je povrće koje se može koristiti na bezbroj načina
povezane vijesti
Prekrasna na izgled i bogata hranjivim tvarima i vitaminima, bundeva je nezaobilazno povrće u ovo doba godine.
Pečena u pećnici ima fin okus koji se slaže i s bijelim mesom i ribom.
Sastojci:
- 1,5 kg bundeve
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 grančica ružmarina
- 2 režnja češnjaka
- soli po ukusu
- papar po ukusu
Priprema: Bundevu prerežite na pola, ispraznite dio sa sjemenkama i pažljivo je narežite.
Rasporedite kriške u jednom sloju na pleh obložen papirom za pečenje. Posolite, popaprite i dodajte iglice grančice ružmarina.
U blizini bundeve stavite i cijele režnjeve češnjaka, bez da ih gulite.
Pokapajte s 3 žlice ulja i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° otprilike 40-45 minuta, okrećući kriške na pola pečenja.
Pustite bundevu da se ohladi i poslužite, skinuvši koru. Prelijte uljem u kojem ste umiješali sad već mekane i ukusne režnjeve češnjaka.