FOTO/iStock
Ponesite barem jednu porciju na posao
povezane vijesti
Uzmite aromatične okuse klasične meksičke fajite i kombinirajte s tjesteninom za ovaj lagani, živahni obrok. To je idealna večera u comfort food stilu ili ideja za ručak koji možete pripremiti navečer i ujutro ponijeti na posao. Dozvolite si malo razigranosti na tanjuru, bogate mirise i okuse i priuštite si toliku potrebnu dozu uživanja uz paštu po ovom receptu.
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 velika pileća prsa bez kože, narezana na trakice
- 1 luk, tanko narezan
- 1 crvena paprika očišćena od sjemenki i narezana na ploške
- 1 žuta paprika, očišćena od sjemenki i narezana na ploške
- 1 češanj češnjaka, zgnječen
- 1⁄4 žličice čilija u prahu
- 1 puna žličica slatke dimljene paprike
- 1⁄2 žličice sušenog origana
- 1 žličica mljevenog korijandera
- 1⁄2 žličice mljevenog kima
- 3 žlice pirea od rajčice
- 80 ml duple kreme
- 350 g penne ili rigatoni tjestenine
- 1⁄2 male vezice peršina ravnog lista, sitno nasjeckanog
- naribani parmezan ili cheddar, za posluživanje
Priprema:
KORAK 1
Zagrijte ulje u velikoj plitkoj tepsiji ili tavi. Dodajte piletinu i pržite 5 minuta na srednje jakoj vatri dok ne porumeni. Izvadite i odložite na tanjur.
KORAK 2
U istu tavu stavite luk i paprike i pržite na srednje jakoj vatri 8-10 min. Dodajte češnjak, sušeno bilje i začine i kuhajte 1 min. Dodajte pire od rajčice i kuhajte 2 min. Vratite piletinu u tavu i ulijte vrhnje, miješajući da se sjedini. Začiniti po ukusu.
KORAK 3
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, zatim ocijedite i rezervirajte 150 ml vode za kuhanje. U tavu s 50 ml vode dodajte tjesteninu i sve zajedno promiješajte na vatri. Po potrebi dodajte još malo vode da se opusti. Začinite po ukusu i promiješajte kroz peršin. Podijelite između šest zdjela i po želji stavite malo sira i dodatno nasjeckanog peršina. Ovo se može spakirati u kutiju za ručak i jesti hladno..