Bogatstvo okusa i mirisa

Pašta u fajita stilu za uživanje u ukusnom ručku

Dijana Ljubanović

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Ponesite barem jednu porciju na posao

Uzmite aromatične okuse klasične meksičke fajite i kombinirajte s tjesteninom za ovaj lagani, živahni obrok. To je idealna večera u comfort food stilu ili ideja za ručak koji možete pripremiti navečer i ujutro ponijeti na posao. Dozvolite si malo razigranosti na tanjuru, bogate mirise i okuse i priuštite si toliku potrebnu dozu uživanja uz paštu po ovom receptu.


Sastojci


  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 velika pileća prsa bez kože, narezana na trakice
  • 1 luk, tanko narezan
  • 1 crvena paprika očišćena od sjemenki i narezana na ploške
  • 1 žuta paprika, očišćena od sjemenki i narezana na ploške
  • 1 češanj češnjaka, zgnječen
  • 1⁄4 žličice čilija u prahu
  • 1 puna žličica slatke dimljene paprike
  • 1⁄2 žličice sušenog origana
  • 1 žličica mljevenog korijandera
  • 1⁄2 žličice mljevenog kima
  • 3 žlice pirea od rajčice
  • 80 ml duple kreme
  • 350 g penne ili rigatoni tjestenine
  • 1⁄2 male vezice peršina ravnog lista, sitno nasjeckanog
  • naribani parmezan ili cheddar, za posluživanje

Priprema:


KORAK 1


Zagrijte ulje u velikoj plitkoj tepsiji ili tavi. Dodajte piletinu i pržite 5 minuta na srednje jakoj vatri dok ne porumeni. Izvadite i odložite na tanjur.


KORAK 2


U istu tavu stavite luk i paprike i pržite na srednje jakoj vatri 8-10 min. Dodajte češnjak, sušeno bilje i začine i kuhajte 1 min. Dodajte pire od rajčice i kuhajte 2 min. Vratite piletinu u tavu i ulijte vrhnje, miješajući da se sjedini. Začiniti po ukusu.


KORAK 3


Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, zatim ocijedite i rezervirajte 150 ml vode za kuhanje. U tavu s 50 ml vode dodajte tjesteninu i sve zajedno promiješajte na vatri. Po potrebi dodajte još malo vode da se opusti. Začinite po ukusu i promiješajte kroz peršin. Podijelite između šest zdjela i po želji stavite malo sira i dodatno nasjeckanog peršina. Ovo se može spakirati u kutiju za ručak i jesti hladno..