Neobično ili genijalno?

Pasta čips je nova grickalica koja dominira društvenim mrežama. Imamo recept

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Hrskava tjestenina umjesto klasičnog čipsa

Tjestenina je uvijek dobra ideja, a pojedini ljubitelji je toliko vole da su eksperimentirati i došli do genijalne ideje da tjesteninu pretvore u, vjerovali ili ne, čips. 


Recept za receptom, ideja za idejom i uskoro je takozvani pasta čips postao nova trendi grickalica koja je osvojila društvene mreže. Naravno da donosimo recept kako biste i vi isprobali ovu možda pomalo i neobičnu ideju. 


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Marc / Content Creator from Berlin (@baketotheroots)



Sastojci: 


  • 250 g tjestenine po izboru
  • 1 jušne žlica maslinovog ulja
  • 3 jušne žlice naribanog parmezana
  • ½ čajna žlica origana
  • ½ čajna žlica češnjaka u prahu
  • Sol i papar

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Yumna | Feel Good Foodie (@feelgoodfoodie)



Priprema: 


U velikom loncu prokuhajte posoljenu vodu. Ubacite tjesteninu i skuhajte al dente. 


Dobro iscijedite tjesteninu te iz prebacite u veliku zdjelu. Dodajte ostale sastojke. Tjesteninu prebacite u fritezu na vrući zrak na 180 stupnjeva oko 12 minuta. Ako nemate fritezu, tjesteninu možete ispeći u pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta.