FOTO: iStock
Hrskava tjestenina umjesto klasičnog čipsa
povezane vijesti
Tjestenina je uvijek dobra ideja, a pojedini ljubitelji je toliko vole da su eksperimentirati i došli do genijalne ideje da tjesteninu pretvore u, vjerovali ili ne, čips.
Recept za receptom, ideja za idejom i uskoro je takozvani pasta čips postao nova trendi grickalica koja je osvojila društvene mreže. Naravno da donosimo recept kako biste i vi isprobali ovu možda pomalo i neobičnu ideju.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci:
- 250 g tjestenine po izboru
- 1 jušne žlica maslinovog ulja
- 3 jušne žlice naribanog parmezana
- ½ čajna žlica origana
- ½ čajna žlica češnjaka u prahu
- Sol i papar
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
U velikom loncu prokuhajte posoljenu vodu. Ubacite tjesteninu i skuhajte al dente.
Dobro iscijedite tjesteninu te iz prebacite u veliku zdjelu. Dodajte ostale sastojke. Tjesteninu prebacite u fritezu na vrući zrak na 180 stupnjeva oko 12 minuta. Ako nemate fritezu, tjesteninu možete ispeći u pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta.