Foto: iStock
Možete ih jesti kao bogat prilog ili kao samostalno jelo
povezane vijesti
Priprema je brza i jednostavna: samo narežite povrće i napunite paprike. Svestran i stvarno ukusan recept!
Sastojci:
- 4 srednje velike crvene paprike
- 2 patlidžana
- 1 tikvica
- 1 luk
- 100 g žute paprike
- 150 g cherry rajčica
- 60 g maslina
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 300 g krušnih mrvica
- 125 g mozzarelle
- soli po ukusu
- papar po ukusu
- svježi bosiljak po ukusu
Priprema: Operite sve povrće. Patlidžanu skinite kapicu, pa ga narežite na kockice. Tikvicama uklonite krajeve, pa ih narežite na male komadiće.
Žutu papriku, tikvice i cherry rajčice također narežite na komadiće.
Narežite luk i pustite da se zapeče na laganoj vatri uz stalno miješanje. Po potrebi dodajte malo kipuće vode.
U međuvremenu odrežite vrh kapice crvene paprike i ostavite sa strane. Paprikama uklonite niti i unutarnje sjemenke, posolite ih i ostavite naopačke na čistu kuhinjsku krpu.
Kad je luk omekšao dodajte žutu papriku, posolite, popaprite i kuhajte oko 5 minuta.
Pomiješajte patlidžane, bosiljak, još prstohvat soli i kuhajte 10 minuta.
Na kraju dodajte tikvice i cherry rajčice, još prstohvat soli i kuhajte 5 minuta. Povrće treba biti mekano, ali još uvijek cijelo.
Pustite da se ohladi pa ga stavite u zdjelu, dodajte masline, krušne mrvice, listiće svježeg bosiljka i pažljivo promiješajte.
Crvene paprike posložiti u lim za pečenje. Napunite ih do pola smjesom od povrća. U svaku papriku dodajte nekoliko komadića mozzarelle.
Nastavite puniti preostalim povrćem i završite preostalom mozzarellom.
Na svaku papriku stavite kapicu i pecite oko 35 minuta.
Paprike moraju biti mekane, ali još uvijek čvrste, inače će se raspasti.
Poslužite vruće!