Lagana varijanta

Panna cotta od malina: Savršen desert za ljetne večeri

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Jedna od najpoznatijih slastica na svijetu, bez jaja

Jednostavan recept za napraviti, a možete ju pripremiti unaprijed i donijeti na stol neposredno prije posluživanja.


Lagani desert, jer uključuje upotrebu jogurta umjesto vrhnja.


Ako želite ideju da svoju panna cottu učinite još šik, napravite je direktno u staklenim čašama i poslužite gostima.


Sastojci:


  • 300 ml nezaslađenog jogurta
  • 200 ml punomasnog mlijeka
  • 200 g malina
  • 50 g šećera u prahu
  • 40 g smeđeg šećera
  • 2 lista želatine
  • limunova korica
  • listovi mente

Priprema: Namočite želatinu u vodi. Mlijeko, smeđi šećer i limunovu koricu stavite u lonac i zakuhajte gotovo do vrenja.


Maknite s vatre prije nego što zavrije, dodajte dobro ocijeđenu želatinu i miješajte dok se potpuno ne otopi.


Električnom pjenjačom umutite jogurt i dodajte ga u smjesu. Sve filtrirajte pomoću cjedila.


Smjesu ulijte u čaše od 125 ml (savršene su staklene teglice od jogurta). Napunite ih do 3/4 i ostavite u hladnjaku najmanje 3 sata.


Stavite maline sa šećerom i listićima mente u manju posudu, a dio ostavite sa strane za ukras.


Kuhajte na jakoj vatri desetak minuta. Umutite mikserom i ostavite da se ohladi.


Umak od malina rasporedite u čaše, preko panna cotte. Vratite ih u hladnjak na još 3 sata.


Izvadite čaše iz hladnjaka, ukrasite ih listićem mente i poslužite.