Foto: Pixabay
Jedna od najpoznatijih slastica na svijetu, bez jaja
povezane vijesti
Jednostavan recept za napraviti, a možete ju pripremiti unaprijed i donijeti na stol neposredno prije posluživanja.
Lagani desert, jer uključuje upotrebu jogurta umjesto vrhnja.
Ako želite ideju da svoju panna cottu učinite još šik, napravite je direktno u staklenim čašama i poslužite gostima.
Sastojci:
- 300 ml nezaslađenog jogurta
- 200 ml punomasnog mlijeka
- 200 g malina
- 50 g šećera u prahu
- 40 g smeđeg šećera
- 2 lista želatine
- limunova korica
- listovi mente
Priprema: Namočite želatinu u vodi. Mlijeko, smeđi šećer i limunovu koricu stavite u lonac i zakuhajte gotovo do vrenja.
Maknite s vatre prije nego što zavrije, dodajte dobro ocijeđenu želatinu i miješajte dok se potpuno ne otopi.
Električnom pjenjačom umutite jogurt i dodajte ga u smjesu. Sve filtrirajte pomoću cjedila.
Smjesu ulijte u čaše od 125 ml (savršene su staklene teglice od jogurta). Napunite ih do 3/4 i ostavite u hladnjaku najmanje 3 sata.
Stavite maline sa šećerom i listićima mente u manju posudu, a dio ostavite sa strane za ukras.
Kuhajte na jakoj vatri desetak minuta. Umutite mikserom i ostavite da se ohladi.
Umak od malina rasporedite u čaše, preko panna cotte. Vratite ih u hladnjak na još 3 sata.
Izvadite čaše iz hladnjaka, ukrasite ih listićem mente i poslužite.