FOTO: iStock
Bilo za doručak ili kao međuobrok: palačinke su uvijek dobra ideja
povezane vijesti
Postoji ta jedna slastica koja u svima nama izaziva želju još. Naravno, u pitanju su palačinke, a pronašli smo idealne za predstojeće hladne dane. U ovom receptu dodajemo još dva tajna sastojka: quark sir i jabuke. Quark nije samo izvrstan izvor proteina, već čini palačinke posebno pahuljastima. A jabuke daju voćnu notu svojom prirodno slatko-kiselkastom aromom. Dodajte malo cimeta i idealna zimska palačinka je gotova.
Sastojci:
- 500 g nemasnog quark sira
- 3 jaja
- 40 grama šećera
- 150 g pirovog brašna
- 250 g nasjeckanih ili naribanih jabuka
- Prstohvat cimeta, plus još malo za ukras
- 2 žlice mineralne vode
- 1 prstohvat soli
Priprema:
Prvo pomiješajte suhe sastojke (brašno, šećer, sol, cimet). Zatim dodajte nemasni quark i jabuke i sve promiješajte. Zatim umiješajte jaja i na kraju dodajte mineralnu vodu. Ostavite smjesu da odstoji nekoliko minuta pa ga ispecite u tavi, neka budu nešto deblje nego klasične palačinke. Po želji pospite na vrh s cimetom ili čak polijte s malo meda ili kompota od jabuka.