Recept pravog majstora

Palačinke gotove u tren oka za doručak koji će oduševiti cijelu obitelj

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Jednostavan i ukusan recept osmislio je slavni kuhar Jamie Oliver

Što najviše volite jesti za doručak? Osim zobene kaše, mueslija ili možda klasičnog tost sendviča, palačinke na američki način s vremena na vrijeme prava su jutarnja poslastica. Pogotovo vikendom, kada imate dovoljno vremena za eksperimentiranje u kuhinji.


Ali što ako postoji nekomplicirana, ali izuzetno ukusna varijanta američkih palačinki koja vam omogućuje da u njima uživate gotovo svaki dan u tjednu? Slavni kuhar Jamie Oliver nam pokazuje kako je to itekako moguće.


Njegove recepte karakterizira malo sastojaka, jednostavna priprema i maksimalan okus. Posebno kada je doručak u pitanju, iznova dokazuje da sofisticirane delicije ne moraju biti komplicirane.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Waitrose (@waitrose)



Njegov recept za palačinke također zahtijeva samo četiri osnovna sastojka i gotove su za manje od 10 minuta. Najbolji dio? Možete ga varirati po želji i zaokružiti slatkim ili slanim dodacima. Za sam recept nisu vam potrebni nikakvi otmjeni sastojci niti kuhinjski aparati — samo zdjela, pjenjača i tava. Bilo da su slatke sa svježim voćem ili slane sa sirom, ove će palačinke zajamčeno postati novi omiljeni doručak vaše obitelji.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Clinton St. Baking Co. (@clintonstbakingco)



Sastojci (za oko 6 palačinki):


  • 3 velika jaja
  • 120 g brašna tip 550
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 150 ml mlijeka

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Martha Stewart (@marthastewart)



Priprema:


Odvojite jaja. U jednu posudu stavite bjelanjke, a u drugu žumanjke. Pomiješajte žumanjke s brašnom, praškom za pecivo i mlijekom da dobijete glatku, gustu smjesu. Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg. Pažljivo ih umiješajte u smjesu.


Zagrijte tavu na srednje jaku vatru i dodajte malo maslaca ili ulja. Ulijte malu žlicu smjese u tavu i pecite oko dvije minute dok rubovi ne porumene. Palačinke pažljivo okrećite lopaticom i pecite dok ne porumene s druge strane. Poslužite ih s omiljenom marmeladom, svježim bobičastim voćem, kriškama banane ili kao slane uz sir i šunku.