Martha Stewart zna

Ovo su najčokoladniji browniesi u svemiru i lako ih je napraviti

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Tajni sastojak je ključan

Martha Stewart, neprikosnovena kraljica pripreme slastica, zna kako pripremiti najbolje browniese na svijetu – sočne, čokoladne i neodoljive. Njezina tajna leži u sastojku koji na prvi pogled djeluje neobično, ali podiže okus na sasvim novu razinu: instant espresso u prahu.


Svjetski poznata kuharica naglašava da on služi kao neočekivani dodatak koji browniese čini tako fantastičnima okusom. Okus espressa nije previše dominantan, samo je suptilan u pozadinskoj aromi i, zahvaljujući maloj količini, zajamčeno neće izazvati besane noći. Instant espresso u prahu još pojačava okus čokolade. Ovaj mali detalj čini razliku i osigurava posebno aromatičan rezultat.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Circular Coffee Scotland (@circularcoffeescotland)



Sastojci:


  • 175 g crne čokolade, nasjeckane
  • 115 g maslaca, plus malo za podmazivanje kalupa
  • 2 velika jaja
  • 200 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 85 g brašna, prosijanog
  • 1 prstohvat soli
  • 1 žličica instant espresso praha

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli White Wings (@whitewingsbaking)



Priprema:


Zagrijte pećnicu na 175 °C. Četvrtasti kalup (cca 20 × 20 cm) malo namastite i dno obložite papirom za pečenje. Polako otopite maslac i nasjeckanu čokoladu u vatrostalnoj posudi na pari, redovito miješajući. Nakon što se sve otopi, ostavite da se malo ohladi. U velikoj zdjeli za miješanje tucite jaja, šećer i ekstrakt vanilije dok smjesa ne postane svijetla i kremasta. Lagano ohlađenu smjesu čokolade i maslaca dodajte u smjesu jaja i šećera uz stalno miješanje.


Pomiješajte brašno, sol i prah za espresso u posebnoj posudi. S pomoću lopatice nježno umiješajte suhe sastojke u čokoladnu smjesu dok se ne sjedine i sve postane glatko. Ulijte tijesto u pripremljen kalup i poravnajte. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 25 do 30 minuta, dok gornji dio ne postane čvrst, ali sredina još uvijek izgleda lagano vlažna. Provjerite čačkalicom, na njoj bi još uvijek trebalo biti vlažnih mrvica. Izvadite browniese iz pećnice i ostavite ih da se potpuno ohlade u kalupu. Zatim ih izvadite, narežite na kvadrate i poslužite. Uživajte!