Foto: iStock
Nema greške koju god odabrali!
povezane vijesti
Nema do friške, tople, hrskave pizze!
A tko zna najbolje o pizzama nego naši susjedi, Talijani?
Donosimo četiri autentične talijanske pizze s kojima ne možete pogriješiti, a koje će vas okusom i teksturom oduševiti.
Margherita
Započinjemo s klasikom, što je naravno pizza margherita. Toliko je jednostavna da gotovo pa nema nepca koje u njoj neće uživati, a upravo u toj jednostavnosti namirnica i leži njena čar.
Rajčica, bosiljak i mozzarella trojka su po kojoj je ovo jelo poznato i toliko posebno, stoga ne propustite dati si gušta i uživati u ovoj rapsodiji okusa.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Calzone
Ovo je jedinstvena vrsta pizze koja se radi presavijanjem pizze pune veličine na pola. Ako niste znali, izvorno je stvorena tako da se može jesti stojećki ili u hodu, a punjenje ovisi o preferenciji.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Marinara
Pizza marinara je napolitanska pizza koja je prelivena rajčicama, ekstra djevičanskim maslinovim uljem, origanom, a često i svježim bosiljkom i češnjakom. Ime je dobila po ribarima koji bi jeli pizzu na povratku kući s ribolova u Napuljskom zaljevu.
To je jedna od “zaštićenih” jer postoji specifičan proces pravljenja tijesta, a ključan je i odabir pravih sastojaka.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Bianca
Pizza bianca, koja se često naziva i bijela pizza, vrsta je pizze u kojoj se izostavlja umak od rajčice i zamjenjuje ga se drugim opcijama poput kiselog vrhnja ili pesta.
Dodaci za pizzu biancu mogu se razlikovati ovisno o vašim željama.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.