Toplo i hrskavo

Ovo su 4 popularne, autentične i neodoljive talijanske pizze

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Nema greške koju god odabrali!

Nema do friške, tople, hrskave pizze!


A tko zna najbolje o pizzama nego naši susjedi, Talijani?


Donosimo četiri autentične talijanske pizze s kojima ne možete pogriješiti, a koje će vas okusom i teksturom oduševiti.


Margherita


Započinjemo s klasikom, što je naravno pizza margherita. Toliko je jednostavna da gotovo pa nema nepca koje u njoj neće uživati, a upravo u toj jednostavnosti namirnica i leži njena čar.


Rajčica, bosiljak i mozzarella trojka su po kojoj je ovo jelo poznato i toliko posebno, stoga ne propustite dati si gušta i uživati u ovoj rapsodiji okusa.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli pizzabrudi (@pizzabrudi)



Calzone


Ovo je jedinstvena vrsta pizze koja se radi presavijanjem pizze pune veličine na pola. Ako niste znali, izvorno je stvorena tako da se može jesti stojećki ili u hodu, a punjenje ovisi o preferenciji.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Natasha Kravchuk (@natashaskitchen)



Marinara


Pizza marinara je napolitanska pizza koja je prelivena rajčicama, ekstra djevičanskim maslinovim uljem, origanom, a često i svježim bosiljkom i češnjakom. Ime je dobila po ribarima koji bi jeli pizzu na povratku kući s ribolova u Napuljskom zaljevu.


To je jedna od “zaštićenih” jer postoji specifičan proces pravljenja tijesta, a ključan je i odabir pravih sastojaka.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli the copper oven (@the_copperoven)



Bianca


Pizza bianca, koja se često naziva i bijela pizza, vrsta je pizze u kojoj se izostavlja umak od rajčice i zamjenjuje ga se drugim opcijama poput kiselog vrhnja ili pesta.


Dodaci za pizzu biancu mogu se razlikovati ovisno o vašim željama.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli pizzajarifinland (@pizzajarifinland)