Foto: Pixabay
Temelji se na potpuno prirodnim sastojcima
povezane vijesti
Među tradicionalnim tehnikama ukrašavanja posebno je zanimljiva ona koja uključuje korištenje potpuno prirodnih sastojaka, počevši od ljuski crvenog i žutog luka, koje se koriste kao prirodno bojilo.
Površinu ovih jaja ukrašavaju listovi peršina, metvice, kopra i drugih biljaka. U nastavku objašnjavamo korak po korak kako to učiniti:
- Jaja dobro operite i stavite na kuhinjsku krpu.
- Ogulite crveni ili žuti luk (ili oba).
- Na jaja stavite 1-2 listića metvice, peršina ili druge po želji.
- Zamotajte jaja u najlonke tako da na kraju zavežete čvor ili zatvorite koncem.
- Ogulite luk i stavite ga u lonac zajedno sa jajima. Prelijte vodom i dodajte 30 ml bijelog octa i prstohvat soli.
- Pustite da zavrije i zatim kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta dok voda ne pocrveni.
- Izvadite jaja i uklonite najlonke i lišće.
- Lagano umočite komad upijajućeg papira u ulje i prijeđite preko jaja da se zasjaje.