FOTO: iStock
Šarenilo na tanjuru
povezane vijesti
Pršut i rikola poznata su kombinacija kao nadjev na omiljenoj pizzi. Ali ovaj dvojac također izgleda sjajno u receptima s tjesteninom. Osobito u kombinaciji s mascarponeom za stvaranje kremastog umaka. Ovo jelo stvarno miriše i ima okus na proljeće.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci:
- 500 g tjestenine (bilo koja vrsta)
- 2 glavice luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 limenka pasirane rajčice
- 150 g mascarponea
- 1 vezica rikole
- 100 g pršuta
- svježi parmezan
- papar
- sol
- maslac
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Rikolu operite, osušite i natrgajte na komadiće veličine zalogaja. Luk i češnjak nasjeckajte na sitne kockice pa ih propirjajte na maslacu. Dodajte konzerviranu rajčicu i pustite da tekućina malo prokuha.
Sada dodajte mascarpone i pustite da se otopi uz miješanje. Umak začinite paprom i solju. Pršut narežite na trakice širine 2 cm pa dodajte u umak s rikolom i tjesteninom i promiješajte.