
FOTO: iStock
Sjajni za wok
povezane vijesti
U posljednje vrijeme sve više smo okruženi proizvodima koji je reklamiraju kao visokoproteinski.
Što samo po sebi nije loše! Naime, proteini su važni, potiču rast i održavanje mišića, poboljšavaju osjećaj sitosti i podržavaju hormonsku ravnotežu. Također doprinose zdravoj koži, jakoj kosi i noktima, jačanju kostiju i općenito pomažu regeneraciji.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Međutim, svatko tko je ikada jeo proteinsku pločicu ili neki sličan proizvod zna da one često nisu ukusne. Srećom, znamo trik za jednostavno uključivanje više proteina u vašu prehranu, a da ni ne primijetite. Ovi proteinski rezanci imaju apsolutno izvrstan okus uz apsolutno bilo koji umak, a potrebna su vam samo dva sastojka!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci:
- Jedan blok čvrstog tofua (cca. 200 do 250 g)
- cca. 150 g brašna
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
Stavite tofu u zdjelu, dodajte brašno i snažno mijesite! Uzastopnim gnječenjem tofua rukama, on će se stopiti s brašnom. Po želji dodajte malo soli po ukusu. Kada dobijete jednolično tijesto, možete ga razvaljati. Da biste to učinili, pobrašnite radnu površinu i poravnajte tijesto valjkom dok ne dobijete željenu debljinu.
Ako imate stroj za tjesteninu, to vam može pomoći, no s nožem je još lakše: jednostavno izrežite tijesto na tanke trakice. Zatim kuhajte tjesteninu kao i obično u slanoj vodi oko 3 minute (vrijeme kuhanja malo varira ovisno o debljini tjestenine), prelijte omiljenim umakom i uživajte!