Foto: Promo
U fokusu degustacijskog menija koji će on pripremiti za tu priliku bit će vrhunska jadranska tuna
povezane vijesti
- Policija pronašla počinitelje koji su teško ozlijedili muškarca u Poreču; pretragom pronađeno oružje
- Dođite i vidite. Ne propustite jedini sajam ribarstva u Hrvatskoj, šesnaesti Crofish
- Četvorica se na parkiralištu ispred lokala sukobila sa trojicom njemačkih državljana. Teško ozlijedili 26-godišnjaka
Na sljedećem izdanju Spinnaker Gourmet Stagea što će biti održano u sklopu Tunalicious Festivala u četvrtak, 12. rujna u porečkom restoranu Spinnaker, glavni chef Goran Hrastovčak kuhinju će prepustiti jednom od začetnika hrvatske fine-dining scene, Zdravku Tomšiću. U fokusu degustacijskog menija koji će on pripremiti za tu priliku bit će vrhunska jadranska tuna.
– Veselim se što ćemo u sklopu našeg Gourmet Stagea na Tunalicious Festivalu ove jeseni ugostiti kuharsku veličinu kao što je Zdravko Tomšić koji će nam zasigurno prirediti tunu u mnogim impresivnim varijacijama, rekao je Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamaru.
Spinnaker Gourmet Stage je serija kulinarskih događanja koja slavi bogato gastronomsko nasljeđe Hrvatske i susjednih zemalja, od kojih je svaka povijesno utjecala na istarsku kuhinju. Gostujući chefovi na svakom izdanju imaju priliku predstaviti svoja autorska jela, nudeći degustacijske jelovnike koji u Poreč donose suštinu njihovih kuhinja, često stavljajući naglasak na namirnice koje su specifične za ovo podneblje.
Na tuni posvećenom izdanju Spinnaker Gourmet Stagea gostovat će poznati chef Zdravko Tomšić koji ima jedinstveni položaj u hrvatskoj gastromoniji, tim više što je na ovim prostorima bio jedan od prvih utemeljitelja fine-dining scene i slow-food pokreta. Jednostavnom filozofijom tradicijske kuhinje temeljene na lokalnim namirnicama Tomšić se savršeno uklapa u priču Spinnaker Gourmet Stagea. Njegov životopis krase titule voditelja kuhinje restorana Kukuriku od 1998. do 2005., a od 2005. do 2015. radio je kao head chef restorana Draga di Lovrana.
Danas ovaj majstor-kuhar poprima ulogu edukatora, i njegovo je mentorstvo pomoglo izgraditi mnogo vrhunskih mladih kuhara. Kao konzultant i edukator fokusira se na hrvatsku nacionalnu i tradicijsku kuhinju te svoje znanje dijeli s restoranima, agencijama za evente, obrazovnim ustanovama i vinarijama od Istre do Dubrovnika.
Voditelj restorana i glavni sommelier Spinnakera Zoran Gregorović sljubit će jedinstveni Tomšićev tuna meni s vrhunskim istarskim vinima Kadum.