FOTO: PR
Suha, topla i mekana, srednjeg tijela i ugodne mineralnosti u izvrsnom je balansu.
povezane vijesti
Godinu dana odležavala je na morskoj dubini od 22 metra, u tišini i polumraku pod pritiskom, dok su je morske struje – vruje, neprestano njihale na temperaturi od sedam do 12 stupnjeva.
Malvazija Under the Sea iz 2017. vinarije Kabola punog je okusa i dugog aftertastea. Za razliku od Malvazije istog godišta koja je odležavala u podrumu u Kanedolu pored Momjana, ova limitirana edicija od 200 butelja zadržala je iznimnu svježinu.
Ostala je lijepe zelenkasto-žute boje, kristalno bistra i djelomično gusta. I dalje osvaja mirisima cvijeta bagrema, notama svježe jabuke, korice limete i lista mente. Suha, topla i mekana, srednjeg tijela i ugodne mineralnosti u izvrsnom je balansu. Izraženog intenzivnog okusa, harmonična i vrlo pitka, s notom breskve na aftertasteu…
„Svježa je kao da smo je držali u hladnjaku“, kaže Marino Markežić, vlasnik vinarije Kabola, koji je do sada u more u kavezima spuštao malvazije već četiri puta. I sa svakim vađenjem iz dubina otkrivaju se novi okusi.
„Ovo je dobar način da provjerimo kvalitetu naše malvazije, da vidimo što nam vino govori nakon ovakvog tretmana, a i poseban je osjećaj kad je nakon godinu dana izvlačite iz dubine mora i kušate odmah na obali. P
ravi užitak za nas vinare, a poseban je doživljaj i za naše goste, istinske znalce i ljubitelje vina, koji s radošću otkrivaju nove nijanse u malvazijama iz originalnih boca na koje su se ulovile školjkice“, ističe Markežić.