Foto iStock
Donosimo recept koji je pogodan i za vegane jer je bez sastojaka životinjskog podrijetla i bez palminog ulja
povezane vijesti
Jednostavna, zdrava, a u isto vrijeme ukusna: domaća Nutella pogodna je i za vegane jer je bez sastojaka životinjskog podrijetla i bez palminog ulja.
Po receptu koji vam predlažemo, možete ju napraviti sami za nekoliko minuta.
Savršena za zdrav doručak ili ukusan popodnevni međuobrok, koji će razveseliti velike i male. A za njezinu pripremu dovoljno je vrlo malo sastojaka!
Sastojci:
- 6 dupkom punih žlica cijelih lješnjaka
- jedna i pol žlica nezaslađenog kakaa
- 3 žlice smeđeg šećera
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 4-6 žlica napitka od soje s okusom vanilije
Priprema: Tostirajte cijele lješnjake 2-3 minute u tavi na srednjoj vatri, zatim ih prebacite u blender i miksajte dok ne postanu prah, dodajte ulje i nastavite miksati dok ne dobijete gotovo kremastu smjesu.
Dodajte smeđi šećer, nezaslađeni kakao i još jednom miksati samo minutu, zatim dodati sojin napitak i nastaviti miksati dok ne dobijete homogenu kremu.
Ako je previše tekuće dodajte 1 žlicu nasjeckanih lješnjaka.