Mljac!

Otkrivamo vam kako napraviti domaću nutellu. Zdravija je, ukusna i – gotova za par minuta

Šarlota Brnčić

Foto iStock

Foto iStock

Donosimo recept koji je pogodan i za vegane jer je bez sastojaka životinjskog podrijetla i bez palminog ulja

Jednostavna, zdrava, a u isto vrijeme ukusna: domaća Nutella pogodna je i za vegane jer je bez sastojaka životinjskog podrijetla i bez palminog ulja.


Po receptu koji vam predlažemo, možete ju napraviti sami za nekoliko minuta.


Savršena za zdrav doručak ili ukusan popodnevni međuobrok, koji će razveseliti velike i male. A za njezinu pripremu dovoljno je vrlo malo sastojaka!


Sastojci:


  • 6 dupkom punih žlica cijelih lješnjaka
  • jedna i pol žlica nezaslađenog kakaa
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 4-6 žlica napitka od soje s okusom vanilije

Priprema: Tostirajte cijele lješnjake 2-3 minute u tavi na srednjoj vatri, zatim ih prebacite u blender i miksajte dok ne postanu prah, dodajte ulje i nastavite miksati dok ne dobijete gotovo kremastu smjesu.


Dodajte smeđi šećer, nezaslađeni kakao i još jednom miksati samo minutu, zatim dodati sojin napitak i nastaviti miksati dok ne dobijete homogenu kremu.


Ako je previše tekuće dodajte 1 žlicu nasjeckanih lješnjaka.