Foto: Pixabay
Jelo kao nijedno drugo, zaista prikladno u razdobljima velikih ljetnih vrućina
povezane vijesti
Hladna juha za borbu protiv vrućine? Da… Recept koji predlažemo je onaj od kreme od krastavaca i mente.
Tajna ove juhe je nekoliko jednostavnih sastojaka i brza priprema.
Sastojci:
- 1 i pol čaša jogurta
- ½ vrhnja zakiseljenog sa 1 žlicom limunovog soka
- ½ čašice svježih listova mente
- 2 mlada luka
- 2 velika krastavca
- 1 režanj češnjaka
- krupna sol
- bijeli papar
Priprema: Krastavce najprije prerežite po dužini na pola, izvadite im sjemenke i pospite krupnom soli da se ukloni višak vode. Ostavite ih okrenute prema dolje 20 minuta na upijajućem papiru.
Zatim narežite na komade i stavite u mikser zajedno s oguljenim i na kolutiće narezanim mladim lukom i ostalim sastojcima.
Popaprite po ukusu, ali ne solite jer koliko god čistili krastavce nakon tretiranja krupnom soli, uvijek će ostati slani.
Miješajte razne sastojke dok ne dobijete baršunastu i homogenu smjesu.
Nakon što je spremna, samo ju trebate ostaviti u hladnjaku najmanje 3 sata.
Poslužite u zdjelicama ili čašama ukrašenim listićem mente i po želji vrlo tankim kriškama krastavca.