FOTO: iStock
Lagana, a hranjiva
povezane vijesti
Ukusna, lagana i svježa, takva bi trebala biti proljetna jela. Zasitna i teška jela s prolaskom zime zamjenjujemo novim receptima s puno povrća – tako u proljeće krećemo spremni i puni energije. Ova juha idealna je za prijelaz iz hladnog u toplije godišnje doba, a budući da sadrži i mesne okruglice, sigurno nećete ostati gladni!
Sastojci (za 4 porcije):
- 30 g bijelog kruha
- 100 ml mlijeka
- 1 ljutika
- 1 režanj češnjaka
- 750 g mljevenog mesa (najbolje piletina ili puretina)
- 2 žlice sitno nasjeckanog korijandera
- 1 jaje
- Sol i papar
- 3 mrkve
- 1 zelena paprika
- 1 tikvica
- 1 lukovica komorača
- 2 poriluka
- 2 žlice suncokretovog ulja
- 400 ml kokosovog mlijeka
- 2 žlice soka od limete
- 1 žličica svježe naribanog đumbira
- Čili prah
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
Za mesne okruglice namočite kruh u mlijeko. Ljutiku i češnjak ogulite, sitno narežite i pomiješajte u zdjeli s mljevenim mesom, ocijeđenim kruhom, korijanderom i jajetom. Posolite i popaprite i oblikujte u cca. 12 loptica. Operite i očistite povrće. Mrkvu ogulite, papriku i tikvicu narežite na kolutiće, a koromač i poriluk sitno narežite. Zagrijte ulje u woku ili velikoj tavi i pržite okruglice oko 5 minuta.
Dodajte sve povrće i pržite još 5 minuta. Deglazirajte kokosovim mlijekom, prelijte sokom limete i začinite solju, paprom, đumbirom i malo čilija. Poklopite i kuhajte još 6-7 minuta dok povrće ne bude kuhano, ali još uvijek hrskavo. Ulijte juhu u zdjelice i poslužite ukrašeno korijanderom.