Foto: Pixabay
Celer je bogat vitaminima poput vitamina A, vitamina B i vitamina C
povezane vijesti
Pripremljen sa svježim sirovim lososom i popraćen juhom od jabuka i celera, savršena je ideja za jelo temeljeno na proteinima.
Dodajte izvor ugljikohidrata i dodatnu porciju povrća i imat ćete kompletno jelo.
Sastojci:
- 600 g svježeg lososa
- 2 zelene jabuke
- 8 kriški jabuka za ukrašavanje
- 1 neobrađeni limun
- 1/2 soka od limuna
- 4 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- soli po ukusu
- papar po ukusu
- 1/2 naribane korice limuna
- 1 vezica vlasca
Priprema: Lososu uklonite kožu i kosti. Pripremite tartar tako da losos istučete nožem, posolite i popaprite, dodajte ulje, naribanu koricu 1/2 limuna i na kraju sitno nasjeckani vlasac (nekoliko stabljika ostavite za ukras).
Sve dobro promiješajte i stavite u hladnjak.
Juhu pripremite tako da u blender stavite jabuke narezane na kockice bez kore, celer narezan na sitne komadiće i sok od pola limuna.
Na sredinu tanjura stavite malo tartara, a oko njega juhu, posolite i ukrasite s dvije kriške jabuke i vlascem.