Kolač s minimalno brašna i masti

Okusi jeseni: Jednostavan kolač od bundeve i badema

Mija Dropuljić

Ovaj kolač je esencija jesenskih okusa

Sočan i ukusan, kolač od bundeve i badema izvrsno paše uz vruću čokoladu ili najdraži jesenski čaj, a mi ga preferiramo jesti ušuškani ispod pokrivača uz najdražu seriju. Njegova priprema je jednostavna, a dobra vijest je što se radi s malo brašna i skoro pa ništa masti. 


Sastojci:


  • 5 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 400 g Hokkaido bundeve
  • 350 g mljevenih badema
  • 5 jušnih žlica brašna
  • 1 čajna žlica cimeta
  • 280 g šećera
  • Malo limunovog soka

Priprema:


  1. Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. 
  2. Očistite bundevu i sitno naribajte.
  3. Utucite snijeg od bjelanjaka. 
  4. U drugoj posudi pomiješajte bademe, brašno i prašak za pecivo.
  5. Umiješajte žutanjke i šećer. Dodajte suhim sastojcima.
  6. Dodajte naribanu bundevu. 
  7. Tijesto mijesite dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte cimet i sok od limuna. 
  8. Postepeno tijestu dodajte snijeg od bjelanjaka. 
  9. Tijesto ulijte u kalup za kuglof ili kruh.
  10. Kolač pecite oko 60 minuta.