Ovaj kolač je esencija jesenskih okusa
povezane vijesti
Sočan i ukusan, kolač od bundeve i badema izvrsno paše uz vruću čokoladu ili najdraži jesenski čaj, a mi ga preferiramo jesti ušuškani ispod pokrivača uz najdražu seriju. Njegova priprema je jednostavna, a dobra vijest je što se radi s malo brašna i skoro pa ništa masti.
Sastojci:
- 5 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 400 g Hokkaido bundeve
- 350 g mljevenih badema
- 5 jušnih žlica brašna
- 1 čajna žlica cimeta
- 280 g šećera
- Malo limunovog soka
Priprema:
- Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Očistite bundevu i sitno naribajte.
- Utucite snijeg od bjelanjaka.
- U drugoj posudi pomiješajte bademe, brašno i prašak za pecivo.
- Umiješajte žutanjke i šećer. Dodajte suhim sastojcima.
- Dodajte naribanu bundevu.
- Tijesto mijesite dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte cimet i sok od limuna.
- Postepeno tijestu dodajte snijeg od bjelanjaka.
- Tijesto ulijte u kalup za kuglof ili kruh.
- Kolač pecite oko 60 minuta.