Foto: iStock
Ovaj recept prikladan je i za vegetarijance
Quesadille su mnogima jedno od najdražih meksičkih jela, a ova hrskava varijanta punjena grahom, pirjanim lukom, paprikom, avokadom i sirom zasitan je obrok koji će zadovoljiti svako nepce, a uz to prikladan je i za vegetarijance!
U duhu zdrave prehrane u siječnju, isprobajte ovaj kreativan recept kojim nećete ostati razočarani, a ni gladni.
Sastojci
- pola glavice luka
- pola paprike
- 1 žlica maslinovog ulja
- 100 g ocijeđenog crnog graha
- 1 žlica mješavine meksičkih začina
- 4 srednje tortilje
- 2 avokada
- 20 g nasjeckanog korijandera
- 1 limeta
- 100 g sira
- ulje
Priprema
U tavi na srednje jakoj vatri na malo ulja pirjajte luk i papriku koje ste prethodno nasjeckali dok ne omekšaju.
Dodajte crni grah i mješavinu začina, te nakon nekoliko minuta prebacite smjesu u malu zdjelu i ostavite sa strane.
U manjoj zdjelici vilicom lagano zgnječite avokado. Umiješajte korijander i sok od pola limete te začinite solju i paprom po ukusu.
Na polovicu tortilje rasporedite četvrtinu zgnječenog avokada. Dodajte četvrtinu smjese graha i isto toliko sira.
Tortilju preklopite preko povrća te tako dok ne napunite sve tortilje i ne iskoristite nadjev.
Tavu vratite na vatru, dodajte malo ulja i pecite tortilje na srednje jakoj vatri 2-3 minute sa svake strane ili dok izvana ne postanu hrskave.
Poslužite uz svoju omiljenu salsu ili kiselo vrhnje i uživajte!