Brzo i jednostavno

Oduševite se tjesteninom od poriluka, oraha i kozjeg sira

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Najbolje od svega je to što je gotovo za čas!

Ako nemate ideju što za ručak, toplo preporučamo ovo brzo i jednostavno jelo od tjestenine, poriluka, oraha i kozjeg sira s dodatkom češnjaka i čilija.


Puni okus i teksture koje se idealno nadopunjavaju oduševiti će vaše nepce, a najbolje od svega je to što je gotovo za čas!


Sastojci


  • 200g kratke tjestenine
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 poriluk narezan na tanke ploške
  • 30 g oraha, grubo nasjeckanih
  • 2 zgnječena češnja češnjaka
  • pola žličice čili pahuljica
  • 100 g mekog kozjeg sira

Priprema


Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju i sačuvajte punu šalicu vode od kuhanja. Dobro procijedite.


Zatim, zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Umiješajte poriluk i orahe, dobro začinite, smanjite vatru na srednju i lagano kuhajte 10-12 minuta dok ne omekšaju. Pomiješajte češnjak i čili pahuljice ako ih koristite i kuhajte još dvije minute dok ne zamiriše.


Promiješajte kuhanu tjesteninu, uz dodatak vode od kuhanja tjestenine po ukusu. Izmrvite polovicu kozjeg sira, miješajte da se otopi i začinite po želji, piše BBC.


Uslast!