Foto: iStock
Najbolje od svega je to što je gotovo za čas!
povezane vijesti
Ako nemate ideju što za ručak, toplo preporučamo ovo brzo i jednostavno jelo od tjestenine, poriluka, oraha i kozjeg sira s dodatkom češnjaka i čilija.
Puni okus i teksture koje se idealno nadopunjavaju oduševiti će vaše nepce, a najbolje od svega je to što je gotovo za čas!
Sastojci
- 200g kratke tjestenine
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 poriluk narezan na tanke ploške
- 30 g oraha, grubo nasjeckanih
- 2 zgnječena češnja češnjaka
- pola žličice čili pahuljica
- 100 g mekog kozjeg sira
Priprema
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju i sačuvajte punu šalicu vode od kuhanja. Dobro procijedite.
Zatim, zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Umiješajte poriluk i orahe, dobro začinite, smanjite vatru na srednju i lagano kuhajte 10-12 minuta dok ne omekšaju. Pomiješajte češnjak i čili pahuljice ako ih koristite i kuhajte još dvije minute dok ne zamiriše.
Promiješajte kuhanu tjesteninu, uz dodatak vode od kuhanja tjestenine po ukusu. Izmrvite polovicu kozjeg sira, miješajte da se otopi i začinite po želji, piše BBC.
Uslast!