FOTO: iStock
Kada se spoji omiljeni gin-tonik i keksići u jedno, rezultat jednostavno mora biti savršen
povezane vijesti
Postalo je teško zamisliti druženje s prijateljicama bez omiljenog gin-tonika. Ovo piće je postalo toliko popularno da u međuvremenu postoji i gin-tonik torta.
Ako pak preferirate hrskave keksiće, odnosimo recept s ginom – ovi keksići su stvoreni za uživanje uz rashlađeni gin-tonik uz zalazak sunca.
Sastojci:
- 3 limete
- 400 g brašna
- 300 g šećera
- 2 žumanjka
- 250 g hladnog maslaca
- 7 jušnih žlica gina
- 200 ml tonika
- 125 g šećera
- Prstohvat soli
Priprema:
- Pomiješajte brašno, 200 g šećera, žumanjke, maslac i prstohvat soli.
- Naribajte koricu jedne limete i dodajte u smjesu.
- Smjesu ostavite u prozirnoj foliji oko pola sata u hladnjaku.
- Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva i obložite pleh s papirom za pečenje.
- U međuvremenu pomiješajte tonik sa 100 g šećera i kuhajte oko tri minute.
- Ogulite limete i narežite je na tanke kriške. Ostavite ih da se namaču u slatkom toniku sirupu.
- Smjesu razvucite i napravite od nje okrugle keksiće.
- Na svaki keks stavite po jednu krišku limete.
- Kekse pecite oko 15 minuta.
- Pomiješajte ostatak šećera i gina i natopite kekse s njima te ostavite da se ohlade.